RIS Rijopleiding autisme gespecialiseerd bovag

Autisme ADHD Asperger

Autisme ADHD Asperger Faalagst

Iedereen kan het autorijden leren, ook mensen met Autisme, ADHD, Asperger, Faalangst of andere problemen. Het aanleren gaat niet vanzelf, met de juiste lesmethodiek, gestructureerde lessen en aansluitende begeleiding van de instructeur is het mogelijk om een rijbewijs te behalen.

Een goede communicatie tijdens de autorijlessen tussen de cursist, ouders, autorijschool en CBR is hierin essentieel. Het bespaart lestijd en dus geld als men het probleem bespreekt met de instructeur. De instructeur zal dan direct zijn autorijlessen kunnen aanpassen aan de cursist.

De door ons gegeven RIS opleiding is een gestructureerde rijopleiding die hierop goed aansluit.

Proefles

Het is mogelijk om een of enkele proeflessen te volgen bij onze autorijschool. De cursist, ouders / begeleiders kunnen dan hun verwachtingen op elkaar afstemmen, meerijden met de rijles door ouders is wenselijk. Niet te vergeten, het belangrijkste is dat de cursist zich op zijn/haar gemak voelt tijdens de rijles.

De instructeur

Spectrum Brabant is een centrum voor zorg en onderwijs waar een centrum voor autisme en ADHD onderdeel van uitmaakt. Spectrum Brabant verzorgt workshops en trainingen voor autorijscholen zodat de autorijles beter aansluit bij de beleving van de cursist met autisme of ADHD. Als de rij-instructeur voldoende heeft geschoold wordt deze erkent door Spectrum Brabant. Elk jaar zal de rij-instructeur zich volgens de norm van Spectrum Brabant moeten bijscholen.

CBR en rijgeschiktheid

Voor het aanvragen van de rijtest dient men een EV (eigen verklaring / gezondheidsverklaring) in te vullen. Dit doet U op mijn.cbr.nl met Uw DigiD. Als op de eigenverklaring een ja ingevuld dient te worden, komt de cursist in een medisch traject. Het is van belang, wanneer men van mening is dat er een ja ingevuld dient te worden om dit tijding met de autorijschool te bepreken om onnodige vertraging te voorkomen.

De kosten voor de eigenverklaring bedragen ongeveer € 37,50 aanvragen via: mijn.cbr.nl

Geslaagden bij Spijkers Auto Motor Bromfiets Rijschool Tilburg.